ING: Opstellen businessplan

BusinessplanHet doel van het project was het opstellen van een businessplan voor de periode 2008-2010 voor de 7 teams van de afdeling ING Payments in Amsterdam. Het businessplan beschrijft op strategisch niveau de huidige (IST) en toekomstige (SOLL) situatie. In het plan staat ook de visie en de daarbij behorende actieplannen. Het resultaat bestond uit meerdere documenten.

 

Het plan zelf bestaat uit meerdere onderdelen. Sommige onderdelen kunnen direct op teamniveau ingevuld worden, andere onderdelen hadden een algemeen raamwerk nodig, voordat het op teamniveau ingevuld ging worden.

Ik was verantwoordelijk voor proces en de procedure van het maken van de businessplannen. De inhoudelijke verantwoordelijkheid lag bij de opdrachtgever en zijn teammanagers. Ik coördineerde het raamwerk voor de team overschrijdende delen en heb de standaard neergezet voor de diverse onderdelen.

Sleutelwoorden

businessplan * workshops * sjablonen * gelijktrekken niveau * beschrijving huidige situatie * beschrijving toekomstige situatie * actieplannen * 7 teams

Reacties zijn gesloten.