Ervaring

Kennis en ervaringProjectmanagement is echt míjn vak, ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het leiden van projecten op het snijvlak van Business en IT. Ik ben betrokken bij het project en wil samen met het team het project succesvol opleveren. Daarvoor probeer ik draagvlak te creëren binnen de organisatie. De betrokkenen, of stakeholders, zijn in mijn ogen niet alleen het management, maar ook alle andere personen die in meer of mindere mate ermee te maken krijgen.

Elk project is nieuw, de omstandigheden van 2 projecten nooit gelijk zijn. Dat nieuwe en onvoorspelbare maakt dat ik op mijn best ben als projectmanager.

 

Projectervaring

Ik werk al ruim 15 jaar als projectmanager. Projecten op het snijvlak van business en IT, gericht op processen, is mijn specialiteit. Daarbij kijk ik naar de mensen, naar hun (werk-)processen en eventuele optimalisatie. Tijdens het project ben ik de gesprekspartner op managementniveau. Ik maak de vertaalslag tussen gebruikers en IT en kan eventuele verbeteringen aangeven. IT is een hulpmiddel, niet het doel.

Mijn ervaring heb ik bij verschillende bedrijven en in verschillende branches opgedaan. Daar heb ik projecten tot een succesvol einde gebracht. Zo heb ik opdrachten uitgevoerd bij Heineken, Staples (kantoorartikelen), Interxion (datacenter), KPN Callcenters (later overgenomen door SNT), ING, XS4ALL, Staedion (Woningbouwvereniging in Den Haag), Koninklijke Bibliotheek en bij het Zaans Medisch Centrum (zorg). Juist de diversiteit aan branches en bedrijven trekt mij aan. Via het menu zijn een paar voorbeelden van projecten te vinden, waaraan ik heb meegewerkt, maar meer is te vinden op mijn LinkedIn pagina.

 

Mijn werkwijze

Bij elk nieuw project begin ik met informatie te verzamelen. Wat is er al over bekend? Welke oplossingen zijn er al voor bedacht? Wie heb ik nodig om het project tot een succes te maken? Daarna ga ik de lijnen uitzetten, draagvlak creëren binnen de organisatie, om ervoor te zorgen dat het project succesvol opgeleverd kan worden.

Reacties zijn gesloten.