Koninklijke Bibliotheek

Koninklijke bibliotheekBij de Koninklijke Bibliotheek (KB) ben ik verantwoordelijk geweest voor 2 verschillende projecten, namelijk de Luisterbieb en Cursussen van de Bibliotheek.

 

Luisterbieb

De Luisterbieb is een app voor op de smartphone, waarmee gebruikers naar boeken kunnen luisteren. Deze app is beschikbaar voor Apple en Android. Via de app kan een gebruiker gratis naar verschillende boeken luisteren, in verschillende genres en voor zowel volwassenen als kinderen. De app maakt het ook mogelijk om openbare bibliotheek-leden andere boeken te laten luisteren dan niet-leden.

 

Cursussen van de Bibliotheek

De Cursussen van de Bibliotheek is een pilot omgeving, om te kijken in hoeverre er behoefte is aan (digitale) cursussen via de Bibliotheek. Daarvoor zijn diverse cursussen aangekocht en worden via de website van de bibliotheek aangeboden aan bibliotheekleden.

 

Algemeen

Bij beide projecten bestond het projectteam uit een informatie analist, een UX-designer, een testcoördinator en een product manager van de Marketing afdeling. De software werd extern ontwikkeld en door het projectteam getest, geïmplementeerd en overgedragen aan de (interne) beheerafdeling. Bij het overdragen zijn er afspraken gemaakt tussen de interne beheerafdeling en de externe leverancier. Afspraken bestonden uit onder andere responsetijden, bugfixing en releases. Het beheer bij de Koninklijke Bibliotheek is ingericht op basis van ITIL-processen. Ik was verantwoordelijk voor de start van de projecten tot en met de oplevering.

 

Sleutelwoorden

externe software leveranciers * Prince 2 * PID * Exception Reports * interne beheer afdeling * ITIL* projectteam * test en beheer * stakeholder management * projectrapportage

Reacties zijn gesloten.