Creatieve CV

Waarom moet een CV altijd er op eenzelfde manier uit zien? Is het gebrek aan lef van degene die solliciteert? Of kan een recruiter niet ermee omgaan als het afwijkt van de standaard? Ik ken een bedrijf dat zich puur richt op het CV en hoe je het CV zo effectief mogelijk kan inzetten om jezelf te profileren (zie lifebrander). Maar is het ook creatief? Wordt het CV nu niet een eenheidsworst, waarbij het ene CV optisch gelijk is aan een ander CV? Hoe kan je je dan nog onderscheiden?

Allemaal goed natuurlijk, maar soms wil ik ook wat anders. Toevallig kwam ik langs Wordle en ik heb daar mijn CV ingevuld. Woorden die veel in mijn CV voorkomen zijn groot, woorden die minder vaak voorkomen zijn kleiner, standaard Nederlandse woorden zijn buiten beschouwing gelaten.  Hoe dan ook het resultaat staat hiernaast. Geeft een geheel nieuwe en verfrissende blik op je CV.

Update: Vlak na het schrijven van dit bericht, kwam ik op deze site terecht. Hier vind je 45 voorbeelden van creatieve CV’s. Misschien dat ik ook zo’n soort CV probeer te maken.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Sandra van der Tuuk

projectmanager * actief * sociaal * fotograferen * hardlopen

Reacties zijn gesloten.